ORHIDEJA PROPADA ZBOG SAKSIJE U KOJOJ JE DRŽITE, ODMAH PROMENITE TO: Evo kakva posuda mora biti da bi ona CVETALA
Orhideja, Foto: Printscreen/ Youtube/ Moj svet biljaka

pažnja

ORHIDEJA PROPADA ZBOG SAKSIJE U KOJOJ JE DRŽITE, ODMAH PROMENITE TO: Evo kakva posuda mora biti da bi ona CVETALA

Svetlost nije samo bitna za lišće i cvet, već i za korenje

Objavljeno:

Iako su ovi egzotični cvetovi prelepi, zahtevaju posebnu pažnju koju većina ljudi često zanemaruje. Dok se obično fokusiramo na svetlost, vodu i tečnosti za cvetanje, postoji jedna suptilna greška koju mnogi prave, a može biti presudna za zdravlje vaše orhideje.

Jeste li ikada razmišljali o saksijama u kojima držite svoje orhideje? To je veoma važan faktor koji može uticati na opstanak ovih divnih cvetova. Često se orhideje nalaze u ukrasnim saksijama, ali to može biti prva greška. Umesto toga, preporučuje se da orhideje ostanu u svojim originalnim plastičnim saksijama i da se te saksije stave u providne posude, idealno od stakla.

Orhideja
foto: Printscreen/Youtube/ Schnelle Rezepte

Zašto je ovo tako važno? Svetlost nije samo bitna za lišće i cvet, već i za korenje. Providne saksije omogućavaju korenu da dobije neophodnu svetlost, što je ključno za zdravlje orhideje. Važno je i osigurati dobar protok vazduha između originalne i nove saksije kako bi se sprečilo truljenje korena.

Zato, sledeći put kada se brinete o svojim orhidejama, ne zaboravite na ovaj ključni detalj koji može napraviti veliku razliku u njihovom opstanku.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/NajŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.